joi, 15 iulie 2010

Masaj cu pietre calde – Masaj indian


Daca din cauza stresului si a oboselii simtiti ca nu mai reusiti sa duceti nimic la capat si ca niciuna dintre metodele de relaxare incercate pana acum nu a dat rezultate, ar trebui sa incercati o terapie mai putin cunoscuta in Romania: terapia geotermala sau masajul indianmasajul cu pietre calde.
Intr-o incapere luminata partial, va veti aseza comod pe o masa de masaj, asezata conform principiilor Feng Shui, iar in surdina se va distinge muzica Buddha Bar. Astfel, incaperea este incarcata cu energie pozitiva.

 
Un specialist in terapia geotermala va va unge tot corpul cu ulei de lavanda si apoi va incepe masajul.

La acest masaj indian se vor folosi pietre calde, de diferite marimi. Se folosesc 54 de pietre foarte fine, de origine vulcanica, de culoare gri inchis, care sunt incalzite pana ajung la temperatura de 40 – 50 de grade Celsius. Aceasta temperatura nu este indeajuns de ridicata ca sa va arda, ci doar va va provoca furnicaturi placute in tot corpul. O parte din aceste pietre sunt “fixe” si se aseaza in dreptul punctelor chakra (sapte puncte localizate de-a lungul corpului nostru, puncte ale energiei vitale si care sunt legate de anumite organe ale corpului). De obicei pietrele fixe sunt mai mari si au diferite forme: cele rotunde sunt potrivite pentru brate si maini, cele lunguiete, pentru zona gatului. De asemenea, pietrele mari, dar foarte fine, se aseaza fie pe stern, de o parte si de alta a coloanei vertebrale, fie in zona lombara.







Pietrele de dimensiuni medii se folosesc pentru masajul propriu-zis, prin tehnicile obisnuite de relaxare: pietrele aluneca, exercitand o presiune usoara, de la stanga la dreapta si de sus in jos. In masajul cu pietre calde – cele de dimensiuni mici se aseaza intre degetele de la picioare, pentru stimularea circulatiei periferice. In timpul masajului indian, caldura emanata de pietre relaxeaza muschii. Temperatura mai ridicata favorizeaza transpiratia, contribuind la eliminarea toxinelor.







 Indicatii
Acest masaj este recomandat in special celor care sufera din cauza stresului. Sunt persoane in cazul carora stresul le provoaca insomnii, le reduce randamentul la locul de munca. Masajul cu pietre calde amelioreaza circulatia sangelui si metabolismul celular, ajuta la detoxifierea organismului si creeaza o stare generala de bine. Primul semn ca masajul da rezultate este (re)dobandirea somnului odihnitor. La finalul orei de masaj, trebuie sa beti multa apa, pentru a reface cantitatea de lichide si de saruri pierdute prin transpiratie.



Comandati ACUM Paketul 1 Cursuri Video De Masaj -masaj cu pietre calde 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu